Zajímavé realizace s materiály fermacell z léta 2018

21.08.2018

Rekonstrukce tovární budovy v Třebíči

2000 m² sádrovláknitých desek fermacell montovala realizační firma A - STAV spol. s r.o. z Třebíče podle projektu třebíčské projekční kanceláře Plán projekt Kapucín, s.r.o. na obklady sloupů, na stropy a na obložení oken v rámci rekonstrukce interiéru tovární budovy v Třebíčí.

Rekonstrukce tovární budovy v Třebíči
Rekonstrukce tovární budovy v Třebíči
Rekonstrukce tovární budovy v Třebíči
Rekonstrukce tovární budovy v Třebíči
Rekonstrukce tovární budovy v Třebíči

Rekonstrukce školní jídelny budově Střední školy automobilní v Jihlavě

Velké rekonstrukce na letošní letní prázdniny nachystala Střední škola průmyslová, technická a automobilní (SŠ PTA) Jihlava. Ve dvou ze tří budov bylo od června do konce srpna 2018 rušno. Největší úpravy se týkaly pracoviště Automobilní, kde se jednalo o rekonstrukci kuchyně včetně gastrotechnologie. Tady kromě stavebních úprav probíhala i rekonstrukce vytápění, vzduchotechniky a elektroinstalace. Projektovou dokumentaci vypracovala projekční firma Artprojekt Jihlava spol. s r.o., realizací celé rekonstrukce zajišťovala stavební společnost INEX Moravské Budějovice, s.r.o.. Samotnou montáž cca 1.120 m² cementovláknitých desek fermacell Powerpanel H2O prováděla firma Karel Malý – PROFIGIPS. Stěny a příčky v rekonstruovaných prostorách kuchyně jsou opláštěny dvě vrstvami voděodolných desek fermacell Powerpanel H2O. Tyto desky jsou určeny pro použití v prostorách, jejichž stěny jsou vystaveny trvalému zatížení vodou. Poskytují ideální vodovzdorný podklad pro dlaždice, přírodní kámen nebo jiné obklady a oboustranné armování tkaninou a jádro desky s cementovým pojivem propůjčují deskám Powerpanel H2O vysokou odolnost a vynikající stabilitu.

Rekonstrukce školní jídelny budově Střední školy automobilní v Jihlavě
Rekonstrukce školní jídelny budově Střední školy automobilní v Jihlavě
Rekonstrukce školní jídelny budově Střední školy automobilní v Jihlavě

Novostavba sídla společnosti Lesy ČR Choceň

Dřevo jako stavební materiál propaguje nová budova lesní správy Lesů České republiky v Chocni. Dvoupodlažní objekt s pultovou střechou uprostřed zástavby na Tocháčkově kopci v obci Choceň navrhl autorský tým Ing. arch. Jiří Matyáš a Ing. arch. Jana Rýznarová z atelieru Archiceps v Hradci Králové. Výběrové řízení na zhotovitele stavby v hodnotě cca 25 mil. Kč vyhrála společnost Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., člen českého stavebního holdingu enteria a.s.. Sádrovláknité desky fermacell byly na objektu použity na vnitřních příčkách včetně ohýbaných konstrukcí. Jejich realizaci zajištovala společnost B&V GIPS EU, která je specialistou na akustická řešení, suchou výstavbu a protipožární ochranu staveb.

Hmota stavby nové administrativní budovy je rozdělena na dvě části, horní je přístupná z veřejného parkoviště a spodní suterén je přístupný ze dvora. Přízemí přístupné z ulice je čistě administrativní, suterén je na jihu využit jako inspekční pokoj, dále uprostřed navazuje část administrativní s technickým zázemím objektu a na severu je parkování vozidel a skladování. Užitná plocha je 680,3 m² vč. krytých stání a objekt jako celek představuje dvě funkční jednotky – administrativní pracoviště se 17 zaměstnanci a inspekční pokoj. Spodní suterénní část domu tvoří železobetonový monolit, horní část domu je dřevostavba. Hlavní nosnou konstrukcí skeletové konstrukce tvoří sdružené rámy o dvou polích se sloupy na obvodu a přibližně uprostřed rozponu spojité horní příčle. Nosnou konstrukcí střechy jsou trámy v podélném směru spojované s rámovou příčlí na rybinu.

×